Inbreker aangehouden dankzij alerte getuigen

maandag 16 januari 2017

Apeldoorn - Zondagavond heeft de politie een man aan kunnen houden op verdenking van poging woninginbraak dankzij alert optreden van twee getuigen.

De getuigen liepen rond 20.00 uur samen over de Snipweg toen zij breekgeluiden hoorden en zagen dat een onbekende man de voordeur van een woning open probeerde te breken. Één van de getuigen riep naar de verdachte wat hij daar uitspookte, waarna de man met een smoesje kwam, in een auto stapte en wegreed.

Bij de woning waar de man gezien was werd later zowel aan het hek rond de tuin als aan de voordeur braakschade aangetroffen.

De getuige belde de politie en gaf een signalement van de verdachte en de auto door. De politie kwam ter plaatse en stelde direct een onderzoek in. Op een parkeerterrein achter de Snipweg werd de auto aangetroffen waar het vermoedelijk om ging, met warme motorkap en diverse gereedschappen in de auto. De politie hield de auto in de gaten en na een tijdje kwamen drie mannen aanlopen. Één van hen voldeed aan het opgegeven signalement van de vermoedelijke inbreker. Deze man kon zich niet identificeren en is aangehouden voor het niet kunnen tonen van een ID-bewijs en op verdenking van poging inbraak. Bleek te gaan om een 50-jarige man uit Kerkrade.

Een van de andere mannen, een 23-jarige Apeldoorner, beledigde de agenten en werd hiervoor aangehouden.

De man uit Kerkrade is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De Apeldoorner is na verhoor heengezonden. Tegen beide maakt de politie proces-verbaal op.

 

2017024500

 

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Beekbergen | 112 alarmeringen Beekbergen | Goedkoop Tanken in Beekbergen | Supermarkten in Beekbergen | Weerbericht Beekbergen